těsto | ||
---|---|---|
10 g | droždí | |
252 ml | voda | |
1 špetka | sůl | |
3 lžíce | olej | |
250 g | hladká mouka | |
na potření | ||
3 lžičky | rajský protlak | |
na ozdobu | ||
100 g | zauzená šunka | |
100 g | eidam 45% |
Kvasnice rozdrobíme ve vlažné vodě, přidáme olej, mouku a sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici nejlépe do druhého dne uležet. Těsto rozválíme do kulata, můžeme rozválet i do tvaru obdélníku, aby se vešlo na plech. Potřeme rajským protlakem, poklademe plátky zauzené šunky a nakonec překryjeme sýrem pokrájeným na tenké pruhy, které pokládáme přes sebe jako mřížku. Pokud máme, můžeme vylepšit lístky čerstvé bazalky. Pečeme v předehřáté troubě, dokud se okraje pizzy nezbarví do tmavě zlaté a sýr se úplně nerozpustí.
Videorecept: Domácí pizza, kterou hravě zvládnete
Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena