Pálivá dušená mrkev

Zeleninová příloha, ale klidně i hlavní chod pro vegetariány.


4.516x
60 min
5×

Ingredience

máslo
2 kscibule
1.5 kgmrkev
2 lžícesójová omáčka
1 kostkazeleninový bujón

podle chuti

provensálské koření
drcený kmín
chilli omáčka
papriková vegeta
mletý zelený pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. V hlubším hrnci rozehřejeme máslo a cibuli dozlatova osmahneme. Přisypeme mrkev a za častého míchání také osmahneme, mrkev nám začne pouštět šťávu. Přidáme rozdrobený bujon, trochu soli, zeleného pepře, drceného kmínu a paprikové vegety. Podlijeme trochou vody a mrkev pod pokličkou podusíme doměkka. Ke konci ještě dušenou mrkev dochutíme provensálským kořením, sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Ještě krátce podusíme, voda by se nám měla téměř celá vyvařit. Pálivou dušenou mrkev rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod nebo teplou přílohu k masu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pálivá dušená mrkev

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena