Paella černá

Recept pro milovníky mořských plodů a španělské kuchyně.


2.33x
45 min

Postup přípravy

V pánvi na paellu na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájené kalamáry, červenou papriku, cibuli a česnek. Osolíme a opepříme. Přidáme mořské plody a lehce osmahneme.

Sépiové barvivo (Nero di Sepia) vymačkáme do pánve, přidáme rýži a zalijeme rybím vývarem. Necháme vyvařit, přiklopíme pokličkou a dáme se slávkami a krevetami do předehřáté trouby na 220°C na cca 15 minut.

Černou paellu dochutíme čerstvě namletým pepřem, mořskou solí, bazalkou a oregánem. Dozdobíme na plátky nakrájenými pomeranči a citróny. Servírujeme s alioli - česnekovou majonézou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paella černá

Zpět na recept