Paella černá

Recept pro milovníky mořských plodů a španělské kuchyně.


2.33x
45 min

Ingredience

10 gčesnek
20 gcibule
6 kskrevety
120 gslávky
1 dlolivový olej
6 kszelené olivy
200 gsépie
10 grybí vývar
6 ksčerné olivy
150 grýže arborio
200 gmořské plody
2 kssépiové barvivo
100 galioli (domácí česneková majonéza)

podle potřeby

ocet
citron
olivový olej
sůl, pepř

Postup přípravy

V pánvi na paellu na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájené kalamáry, červenou papriku, cibuli a česnek. Osolíme a opepříme. Přidáme mořské plody a lehce osmahneme. Sépiové barvivo (Nero di Sepia) vymačkáme do pánve, přidáme rýži a zalijeme rybím vývarem. Necháme vyvařit, přiklopíme pokličkou a dáme se slávkami a krevetami do předehřáté trouby na 220°C na cca 15 minut. Černou paellu dochutíme čerstvě namletým pepřem, mořskou solí, bazalkou a oregánem. Dozdobíme na plátky nakrájenými pomeranči a citróny. Servírujeme s alioli - česnekovou majonézou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Paella černá

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena