Paella alla Valenciana

Recept na jednoduchý španělský pokrm s masem.


4.610x
60 min

Ingredience

400 gkuře
400 grýže
2 lžícešafrán
400 gkrálík
1 ksčervená paprika
200 mlrajčatová šťáva
200 gbílé fazole

podle potřeby

sůl
8 lžicolivový olej
1.2 ldrůbeží vývar

podle chuti

1 lžičkachilli koření
1 lžičkamletá sladká paprika

Postup přípravy

Kuře a králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Zeleninu očistíme, fazole předem namočíme a rýži uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme porce masa, osolíme a restujeme ze všech stran asi 15 minut.

Pak přidáme nakrájenou papriku, bílé fazole a dusíme dalších asi 10 minut. Vmícháme rajčatovou šťávu nebo rajčata v plechovce, podlijeme vývarem, přidáme šafrán, chilli papričku, sůl a sladkou papriku. Vše společně vaříme 8 - 10 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, promícháme a již jen krátce podusíme, než se odpaří vývar.

Paella alla Valenciana se podává teplá, zakápnutá čerstvou šťávou z citronu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paella alla Valenciana

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.