Ovocný koláč z křehkého těsta

Tenoučký koláč z křehkého těsta s tvarohovým krémem a ovocem.


4.372x
90 min
18×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, promícháme s oběma cukry a spojíme s vejcem a změklým máslem. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut rozležet.

Mezitím si připravíme tvarohový krém. Pudinkový prášek promícháme s cukrem a mlékem a za stálého míchání na mírném teple připravíme hustý pudink. Vychladlý pudink vymícháme s tvarohem v hladký krém.

Ovoce vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 190 °C.

Těsto rozválíme na tenkou placku a vtlačíme do formy o průměru asi 28 cm. Na těsto naneseme vrstvu krému, poklademe nakrájeným ovocem a pečeme přibližně 35 - 40 minut. Hotový teplý koláč potřeme rozehřátým džemem, posypeme mandlovými lupínky a necháme vychladnout.

Moučník výborně chutná s broskvemi, ale i jiným sezónním ovocem jako jsou jablka nebo hrušky.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný koláč z křehkého těsta

Zpět na recept