Vaření.czReceptyOvocný koláč z křehkého těsta

Ovocný koláč z křehkého těsta

Tenoučký koláč z křehkého těsta s tvarohovým krémem a ovocem.


4.372x
90 min
18×

Ingredience

4-5 ksovoce (broskve, jablka, hrušky)

krém

80 gcukr
400 mlmléko
200 gměkký tvaroh
1 balíčekpudinkový přášek

těsto

1 ksvejce
150 gmáslo
50 gcukr moučka
200 ghladká mouka
1 balíčekvanilínový cukr

na ozdobu

1 hrstmandlové lupínky

na potření

80-100 gmeruňkový džem

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, promícháme s oběma cukry a spojíme s vejcem a změklým máslem. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Mezitím si připravíme tvarohový krém. Pudinkový prášek promícháme s cukrem a mlékem a za stálého míchání na mírném teple připravíme hustý pudink. Vychladlý pudink vymícháme s tvarohem v hladký krém. Ovoce vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 190 °C. Těsto rozválíme na tenkou placku a vtlačíme do formy o průměru asi 28 cm. Na těsto naneseme vrstvu krému, poklademe nakrájeným ovocem a pečeme přibližně 35 - 40 minut. Hotový teplý koláč potřeme rozehřátým džemem, posypeme mandlovými lupínky a necháme vychladnout. Moučník výborně chutná s broskvemi, ale i jiným sezónním ovocem jako jsou jablka nebo hrušky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovocný koláč z křehkého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena