Ovocné špičky

Ovocné špičky na lineckém kolečku nebo piškotu. Nepečené cukroví s aromatickou náplní.


3.324x
45 min
1×

Postup přípravy

Rozinky si den předem naložíme do rumu, pak je nakrájíme na menší kousíčky. Kandované ovoce také nadrobno pokrájíme a piškoty najemno podrtíme nebo lépe nastrouháme. Z dobře očištěného pomeranče nastrouháme kůru, pokud nám nevadí výrazné aroma, můžeme přidat i více.

Do misky dáme povolené máslo, piškoty, cukr, kakao, kyselou marmeládu, nakrájené ovoce a nakonec pomerančovou kůru. Vymícháme lepivou směs, kterou dáme na hodinu odležet do lednice, aby ztuhla a lépe se nám s ní pracovalo.

Nachystáme si piškoty nebo upečená linecká kolečka. Ze směsi si utvoříme kuličku, kterou položíme na piškot a vytvarujeme prsty do špiček. Pokud se směs příliš lepí, můžeme ještě dosypat piškoty nebo si ruce namáčíme průběžně do vody, půjde to lépe.

Čokoládu nebo hotovou čokoládovou polevu necháme rozpustit a ovocné špičky jednu po druhé opatrně přeléváme. Těsně před úplným zatuhnutím posypeme zdobením a uložíme do chladu.

Ovocné špičky můžeme pokládat do papírových košíčků, ale není to úplně třeba. Vypadají pěkně samy o sobě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocné špičky

Zpět na recept