Ovocné knedlíky z krupicové kaše

Možností, jak připravit těsto na ovocné knedlíky, je mnoho. Z krupicové kaše jste ho už vyzkoušeli?


4.441x
90 min
7×

Postup přípravy

Krupici zalijeme čtvrtlitrem mléka a necháme asi 20 minut nabobtnat. Pak ji zalijeme zbytkem mléka a za stálého míchání z ní uvaříme hustou kaši. Kaši odstavíme a necháme úplně vychladnout. Během chladnutí ji několikrát zamícháme.

Do vychladlé kaše přidáme vejce, asi 1/2 lžičky soli, cukr a hrubou mouku. Vypracujeme vláčné husté těsto. Pokud těsto lepí, podle potřeby přisypeme ještě hrubou mouku. Z těsta vykrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku a do ní zabalíme švestku nebo jiné pevné ovoce. Ruce namáčíme do mouky a každý knedlík zakulatíme.

Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme je 8 - 10 minut. Uvařené knedlíky hned z vody vyjmeme.

V kastrolku rozpustíme máslo a uškvaříme ho dorůžova. Tvaroh nastrouháme.

Ovocné knedlíky z krupicové kaše posypeme cukrem a skořicí, polijeme uškvařeným máslem a zasypeme nastrouhaným tvarohem.

Pozn.:Těsto na ovocné knedlíky připravujeme stejným způsobem jako těsto na krupicové noky s omáčkou z borůvek a ostružin. Rozdíl je v tom, že by nám miska zbylé krupicové kaše na jejich přípravu nestačila.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocné knedlíky z krupicové kaše

Zpět na recept