Jeden z mnoha jahodových receptů, který zvládne také skoro každý
Hodnocení
3.3
/ 5 (68x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
sůl
2 ks
vejce
20 g
máslo
0.3 l
mléko
250 g
hrubá mouka
750 g
jahody
poleva
100 g
máslo
350 g
tvrdý tvaroh
130 g
cukr moučka
Postup přípravy
Osolené mléko přivedeme do varu a přidáme máslo. Přisypeme mouku a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí. Po odstavení vmícháme do teplého těsta postupně obě vejce.
Utvoříme váleček, rozkrájíme a ovoce pečlivě zabalíme.
Knedlíčky vložíme do vroucí vody, zamícháme, aby se nepřichytily a vaříme 8 minut.
Podáváme sypané strouhaným tvarohem s moučkovým cukrem, polité rozpuštěným máslem.