Ovocné hrudky

Sušené ovoce se v předvánočním období opravdu hodně používá k přípravě různých druhů cukroví. Vyzkoušejte i tento netradiční recept.


3.159x
60 min

Postup přípravy

Ovocnou směs naložíme do rumu, necháme asi 2 hodiny v chladu. Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na nudličky. Z citronu nastrouháme kůru.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme ovesné vločky a nakrájené mandle. Opečeme je a necháme vychladnout.

Žloutek utřeme s citronovou šťávou a medem. Vmícháme citronovou kůru, cukr, mouku, ovocnou směs s rumem a opražené mandle s vločkami. Dobře promícháme.

Na plech vyložený pečicím papírem dáváme lžičkou malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocné hrudky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty