Ovocná kaše se smetanou

Kombinace švestek a jablek pro milovníky dezertů.


3.76x
20 min
1×

Ingredience

1.5 lžícesolamyl
0.5 kscitron
1 lžičkaskořicový cukr
1 sklenicešvestkový kompot
2 ksstředně velké jablko

na ozdobu

0.5 kelímkusmetana ke šlehání
1 lžičkaskořicový cukr

Postup přípravy

Švestky scedíme a šťávu zachytíme do kastrolku. Jablka (ne moučná) oloupeme a nakrájíme na kostky. Ke švestkové šťávě přidáme tence odkrojenou citronovou kůru a uvedeme ji do varu. Přisypeme jablka a povaříme asi 7 minut (podle velikosti kostiček). Odstavíme, vyndáme kůru a přilijeme citronovou šťávu. V trošce vody rozmícháme solamyl dohladka a zahustíme jím švestkovou šťávu s jablky. Přidáme na kostky nakrájené švestky, krátce povaříme a necháme zcela vychladnout. Smetanu se skořicovým cukrem ušleháme do polotuhé konzistence. Ovoce rozdělíme na dezertní talíře, každou porci ozdobíme skořicovou šlehačkou a poprášíme skořicovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovocná kaše se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena