Ovocná buchta Eli

Když se ženská nudí na mateřské. Buchta "co dům dal", přitom se recept povedl.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr a ještě jednou promícháme. Poté přidáme olej a mléko, znovu důkladně promícháme.

V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a mletou skořici. Promícháme a spojíme s tekutými ingrediencemi.

Podle chuti přidáme do těsta ovocný kompot (bez šťávy), já jsem si dopřála zavařené hrušky. Vše promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Podle chuti posypeme skořicovým cukrem.

Ovocnou buchtu podle uvedeného receptu pečeme na 180 °C cca 20 - 30 minut, ale záleží na troubě.

Ovocnou buchtu Eli po upečení nakrájíme na porce a podáváme k čaji i kávě.
user-icon

autor Sissi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocná buchta Eli

Zpět na recept