Recept na výborný ovocný koláč z čerstvého ovoce. Na odměřování postačí hrnek s objemem 250 ml.
2 lžíce | citronová kůra |
500 g | špendlíky |
těsto | |
---|---|
1 hrnek | cukr |
5 lžic | olej |
3 ks | vejce |
2 hrnky | hladká mouka |
1 hrnek | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | ovocná šťáva |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
Dobře zralé špedlíky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Ovoce dáme do mísy s nastrouhanou kůrou z dobře umytého bio citronu a 5 lžícemi cukru a necháme odpočinout. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Přilijeme hrnek šťávy, kterou pustilo ovoce a naposledy po menších částí přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pokud je těsto až moc husté, přidáme pár lžic šťávy z ovoce nebo mléko. Těsto na moučník musí být ale hustější. Plech vysteleme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto uhladíme na plech a posypeme ovocem. Špendlíkový koláč pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Špendlíkový koláč na plech po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka, nakrájíme a vychutnáme.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena