Špendlíkový koláč na plech

Recept na výborný ovocný koláč z čerstvého ovoce. Na odměřování postačí hrnek s objemem 250 ml.


4.421x
45 min
1×

Ingredience

2 lžícecitronová kůra
500 gšpendlíky

těsto

1 hrnekcukr
5 lžicolej
3 ksvejce
2 hrnkyhladká mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 hrnekovocná šťáva

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Dobře zralé špedlíky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Ovoce dáme do mísy s nastrouhanou kůrou z dobře umytého bio citronu a 5 lžícemi cukru a necháme odpočinout. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Přilijeme hrnek šťávy, kterou pustilo ovoce a naposledy po menších částí přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pokud je těsto až moc husté, přidáme pár lžic šťávy z ovoce nebo mléko. Těsto na moučník musí být ale hustější. Plech vysteleme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto uhladíme na plech a posypeme ovocem. Špendlíkový koláč pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Špendlíkový koláč na plech po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka, nakrájíme a vychutnáme.


Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem


Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.


Koláče

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špendlíkový koláč na plech

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.