Ovesné hrudky

Zdravé mlsání je v dnešní době důležité. Proto je tu pro vás recept, který je jednoduchý, rychlý a ještě navíc zdravý. Dobrota z ovesných vloček a ovoce.


3.1119x
60 min

Postup přípravy

Sušené ovoce nakrájíme na kostičky. Pokud nemáme jistotu, že je nesířené, nejprve jej omyjeme pod horkou vodou a osušíme. Banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Máslo necháme změknout.

Do mísy rozklepeneme vejce. Mícháme ovoce, kokos, vločky, heru, skořici a prášek do pečiva. Těsto důkladně promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Na vyložený plech klademe hrudky, které z těsta tvoříme pomocí lžičky. Plech vložíme do trouby. Vločky pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Záleží na troubě.

Ovesné hrudky necháme trochu vychladit a můžeme mlsat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesné hrudky

Zpět na recept