Ovesná karamelová srdíčka

Opět jeden druh vánočního cukroví z ovesných vloček.


3.0130x
75 min

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Cukr dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a na slabém plameni necháme rozpustit. Mícháme až do zhnědnutí.

Ovesné vločky nasucho osmahneme a rozmixujeme. Mouku prosijeme, přidáme vločky, změklé kousky másla, cukrovou vodu, vanilkový cukr a citronovou šťávu.

Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm a formičkou vykrajujeme srdíčka. Ovesná srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme na 170°C dorůžova.

Upečená ovesná karamelová srdíčka spojujeme nugetou a zdobíme karamelovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesná karamelová srdíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.