Ovarové koleno

Recept na českou klasiku, která nejlépe chutná s křenem.


1.03x
120 min

Ingredience

1 kscibule
1 lžičkakmín
2 lístkybobkový list
4 kuličkynové koření
200 mlčervené víno
4 kuličkycelý pepř
1 kgvepřové koleno

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Koleno omyjeme ve studené vodě a z boku nařízneme kůži i s masem. Při vaření kost vykoukne a koleno se bude lépe obírat. Maso vložíme do hrnce, osolíme a přidáme všechno koření, nezapomeneme i na celou neoloupanou cibuli. Maso zalijeme vínem a vodou tak, aby bylo koleno celé zakryté. Přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Trvá to podle velikosti kolena 90 - 120 minut. Poté maso opatrně obereme od kosti a podáváme s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovarové koleno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena