Ostružinový džem s aronií

Recept na pikantní a příjemně kyselkavý džem. Výborný na palačinky, lívance nebo pečivo.


5.08x
60 min
1×

Postup přípravy

V půl litru vody povaříme 15 minut 3 hřebíčky, které vyndáme. Potom do téže vody dáme vařit 30 dkg aronie a po 5 minutách přidáme 1,2 kg ostružin. Vaříme asi 15 minut, potom ovoce rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

Přichystáme si 1 kg cukru krystal a trochu z něho odebereme. V odebraném cukru rozmícháme Želírfix 2:1, vsypeme do ovoce a povaříme 5 minut, potom po částech přisypáváme zbývající cukr. Povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Džem nepění. Do odstaveného džemu vmícháme 1 lžičku kyseliny citronové, 1/4 lžičky mleté skořice a 25 ml rumu.

Ostružinovým džemem s aronií naplníme skleničky, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostružinový džem s aronií

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká