Vaření.czReceptyOstružinová omáčka ke zvěřině

Ostružinová omáčka ke zvěřině

Lahodná a jednoduchá omáčka z čerstvých ostružin, chutná výborně ke zvěřině a drůbeži.


0.00x

Postup přípravy

Připravíme si cukrový rozvar - na 100 ml vody budeme potřebovat cca 100 g cukru. Přidáme čerstvé a omyté ostružiny, necháme pomalu svářet, občas promícháme. Necháme ostružiny rozvařit, v případě potřeby si pomůžeme tyčovým mixérem, ale kdo má rád, může nechat v omáčce kousky ostružin. Získáme konzistenci řidšího ostružinového džemu, který však ještě trochu vylepšíme. Přidáme červené víno a prováříme, dokud se nám neodpaří alkohol, dále pak snítku rozmarýnu, lžíci hořčice, 6 kuliček jalovce a jeden bobkový list.  Ostružinovou omáčku řádně provaříme a nakonec můžeme zahustit lžičkou škrobu. Ostružinová omáčka se výborně hodí například k jehněčímu či srnčímu masu.

Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny

Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.

Jak

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostružinová omáčka ke zvěřině

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena