Lahodná a jednoduchá omáčka z čerstvých ostružin, chutná výborně ke zvěřině a drůbeži.
směs | |
---|---|
100 ml | voda |
100 g | cukr |
250 g | ostružiny |
1 sklenice | červené víno |
1 snítka | rozmarýn |
1 lžíce | hořčice plnotučná |
6 kuliček | jalovec |
1 ks | bobkový list |
1 lžička | škrob |
Připravíme si cukrový rozvar - na 100 ml vody budeme potřebovat cca 100 g cukru. Přidáme čerstvé a omyté ostružiny, necháme pomalu svářet, občas promícháme. Necháme ostružiny rozvařit, v případě potřeby si pomůžeme tyčovým mixérem, ale kdo má rád, může nechat v omáčce kousky ostružin. Získáme konzistenci řidšího ostružinového džemu, který však ještě trochu vylepšíme. Přidáme červené víno a prováříme, dokud se nám neodpaří alkohol, dále pak snítku rozmarýnu, lžíci hořčice, 6 kuliček jalovce a jeden bobkový list. Ostružinovou omáčku řádně provaříme a nakonec můžeme zahustit lžičkou škrobu. Ostružinová omáčka se výborně hodí například k jehněčímu či srnčímu masu.
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena