Ostrá dršťková polévka

Recept na ostrou dršťkovou polévku s uzeným masem.


4.745x
90 min
1×

Ingredience

1 paličkačesnek
7 dkgmáslo
1 kscibule
3 lvoda
2 kostkymasox
7 dkghladká mouka
40 dkguzené maso
1 lžícemletý zázvor
10 dkgkořenová zelenina
2 lžícemletá sladká paprika
1 lžičkamleté chilli koření
1 kgpředvařené dršťky

podle chuti

sůl
majoránka
usekaná petrželka

Postup přípravy

Na tuto polévku zakoupíme dršťky již předvařené. Zkrátí nám dobu přípravy. Kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) omyjeme a oškrábeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Předvařené dršťky omyjeme a podle potřeby pokrájíme. Uzené maso očistíme. Do většího hrnce s vodou vložíme dršťky, uzené maso a celou kořenovou zeleninu. Vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a necháme vychladnout. Vyjmeme zeleninu a uzené maso, které nakrájíme na menší kousky. Z másla, cibule a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme červenou papriku, chilli koření a zázvor. Přelijeme studeným vývarem z drštěk a přivedeme k varu. Podle potřeby přidáme masox. Povaříme asi 20 minut a vmícháme utřený česnek a majoránku. Nyní do polévky vrátíme dršťky, uzené maso a případně na nudličky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme. Před podáváním dáme do polévky usekanou zelenou petrželku. Jako přílohu volíme čerstvé bílé pečivo. Ostrá dršťková polévka nejlépe chutná druhý den, kdy je pěkně rozležená.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ostrá dršťková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena