Ostrá dršťková polévka

Recept na ostrou dršťkovou polévku s uzeným masem.


4.744x
90 min
1×

Postup přípravy

Na tuto polévku zakoupíme dršťky již předvařené. Zkrátí nám dobu přípravy.
Kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) omyjeme a oškrábeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Předvařené dršťky omyjeme a podle potřeby pokrájíme. Uzené maso očistíme.

Do většího hrnce s vodou vložíme dršťky, uzené maso a celou kořenovou zeleninu. Vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a necháme vychladnout. Vyjmeme zeleninu a uzené maso, které nakrájíme na menší kousky.

Z másla, cibule a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme červenou papriku, chilli koření a zázvor. Přelijeme studeným vývarem z drštěk a přivedeme k varu. Podle potřeby přidáme masox. Povaříme asi 20 minut a vmícháme utřený česnek a majoránku.

Nyní do polévky vrátíme dršťky, uzené maso a případně na nudličky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme.

Před podáváním dáme do polévky usekanou zelenou petrželku.
Jako přílohu volíme čerstvé bílé pečivo.

Ostrá dršťková polévka nejlépe chutná druhý den, kdy je pěkně rozležená.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrá dršťková polévka

Zpět na recept