Oříšková bábovka

Bábovky jsou oblíbeným moučníkem ke kávě a k čaji. Vyzkoušejte bábovku s vlašskými ořechy.


3.6107x
60 min
5×

Postup přípravy

Do mísy si připravíme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme. K tomu nastrouháme kůru z omytého citronu.

Vlašské ořechy rozsekáme elektrickým sekáčkem najemno, nebo umeleme mlýnkem.

Bílky oddělíme od žloutků. V jedné nádobě ušleháme tuhý sníh z bílků.

Ve druhé nádobě šleháme žloutky do pěny. Ke zpěněným žloutkům pomalu všleháváme olej a pak pomalu i teplou vodu.

Ušlehanou směs ze žloutků, oleje a vody,promícháme s moukou a cukrem,které už máme připraveném v míse.
Přisypeme umleté vlašské ořechy, znovu promícháme. Nakonec zlehka do těsta vmícháme (zabalujeme) i sníh z bílků.

Těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou si předem vytřeme olejem a vysypeme moukou. Oříškovou bábovku pečeme v předehřáté troubě pozvolna při 150°C asi 40 minut. Jestli je ořísková bábovka upečená poznáme vpíchnutím párátka do bábovky. Párátko musí zůstat suché, nesmí být zalepené těstem.

Upečenou oříškovou bábovku necháme v bábovkové formě vychladnout, teprve pak ji vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oříšková bábovka

Zpět na recept