Ořechové jidáše

Jednoduchý recept na sladké jidáše, které u nás na Velikonoce nikdy nechybí.


4.023x
0
1×

Postup přípravy

Do větší mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme v teple 10 minut vzejít kvásek. Pak přidáme oba cukry, citronovou kůru, rozpuštěné máslo a mleté ořechy. Vařečkou promícháme, osolíme a přidáme zbytek mléka. Těsto vyklopíme na vál a rukama vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme je nakynout na dvojnásobnou velikost. Připravené těsto rozdělíme na asi 36 kousků a z každého vyválíme váleček. Válečky pak svážeme do uzlu a dáme na plech vyložený pečícím papírem, kde je necháme znovu nakynout. Ořechové jidáše pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. V mikrovlnné troubě si rozpustíme máslo s medem a po upečení jidáše ještě teplé potřeme a hustě posypeme cukrem. Trošku jinak - jidáše potřeme ještě před vložením do trouby rozpuštěným medem s máslem a cukrem. Uzlíky jsem potírala po upečení a jidáše před pečením.

Další recepty na velikonoční dobroty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové jidáše

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena