Opilý ananas

Nápoj s osvěžující a lehkou chutí s kousky čerstvého ovoce. Vhodný tip pro větší oslavu.


4.05x
30 min

Postup přípravy

Ananas okrájíme, vyřízneme tuhý střed a nakrájíme ho na kostičky. Připravíme si chemicky neošetřenou limetku a omyté lístky máty. Limetku omyjeme a nakrájíme na kousky nebo poloviční plátky, mátu natrháme.

Ovoce s mátou vložíme do větší skleněné mísy a zalijeme sektem, ovoce musí být úplně ponořené. Promícháme a pokud jsme měli ananas trochu kyselejší, přisypeme podle chuti třtinový cukr. Zakápneme trochou bílého rumu. Vše necháme stát 4 - 10 hodin v chladu, aby ananas nasákl chuť alkoholu.

Odstáté ovoce rozdělíme do misek, ozdobíme mátou, nakrájenou limetkou a podáváme. Můžeme přidat i kostky ledu, ale nemusí být, pokud je nápoj dobře vychlazený.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý ananas

Zpět na recept