Opilé mandarinky

Recept, jak si připravit doma lehký, ovocný a opilý dezert.


2.974x
75 min

Postup přípravy

Mandarinky kartáčkem důkladně očistíme a omyjeme. Na několika místech je propíchneme špejlí, aby při vaření mohla dovnitř proniknout voda. Mezitím dáme vařit asi 650 ml vody, přidáme želírovací cukr a zhruba 5 minut povaříme. Pak přidáme omyté mandarinky a při mírné teplotě vaříme asi 40 minut, dokud nezměknou. Zázvor, asi 4 cm, oloupeme a nakrájíme na kousky. Měkké mandarinky vyjmeme, do každé zapíchneme několik hřebíčků, naskládáme je spolu s kousky zázvoru a omytými zelenými lístky do velké uzavírací sklenice. Želírovací roztok prudce zavaříme, odstavíme a necháme zchladnout přibližně na 80°C. Na ovoce a zázvor ve sklenici nalijeme rum, dolijeme želírovacím roztokem a dobře uzavřeme. Sklenici postavíme na temné chladné místo a necháme měsíc uzrát. Opilé mandarinky podáváme celé jako dezert.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opilé mandarinky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena