Bublanina s mandarinkami

Recept na výbornou bublanina, na kterou v zimním období použijeme kompotované ovoce, tentokrát mandarinky.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Oddělíme si bilky od žloutků. V míse vyšleháme žloutky s cukrem krupice a přidáme i vanilkový cukr. Do této husté hmoty přidáme 100 ml vody a 100 ml oleje. Vše dobře prošleháme. Do menší mísy si dáme 200 g hladké mouky a přimícháme balíček kypřícího prášku do pečiva. Sypkou směs zamícháme vařečkou do hmoty a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh.

Těsto rozetřeme na menší plech, aby bylo těsto vyšší, poklademe okapané mandarinky a pečeme na 170 °C dozlatova.

Bublaninu s mandarinkami můžeme pocukrovat, nakrájet a podávat k čaji, kávě, ale i jen tak jako sladkou snídani či svačinku.
user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina s mandarinkami

Zpět na recept