Plněné mandarinky

Chutný předkrm nebo chuťovka z mandarinek a sýru.


5.01x
45 min

Ingredience

12-14 ksmandarinky

náplň 1

1 špetkasůl
0.75 dlsmetana ke šlehání
5-10 kapektabasco
200 gkrémový sýr
1 špetkačerstvě mletý bílý pepř

na ozdobu

8-10 listůsalát
1 ksletní cibulka

náplň 2

50 gdijonská hořčice
75 gbroskvový džem

Postup přípravy

Omyté mandarinky rozpůlíme podélně a dužninu opatrně vyndáme tak, aby se půlky z kůry nepoškodily. Dužninu rozdělíme na jednotlivé dílky a odstraníme tenkou slupku s vlákny.

Krémový sýr typu žervé rozetřeme se šlehačku, kterou ušleháme tak, aby nebyla příliš tuhá. Přidáme kousky mandarinek a zlehka promícháme. Osolíme a dochutíme pepřem a tabascem. Hmotou naplníme prázdné půlky kůry mandarinek.

Džem smícháme s hořčicí. Zelenou část cibulek nakrájíme na drobná kolečka.
Na naplněné půlky naneseme lžičkou čepičku směsi džemu s hořčicí a ozdobíme nakrájenou cibulkou. Půlky mandarinek položíme na tác na listy salátu. Před podáváním uchováváme v lednici.

Plněné mandarinky podáváme chlazené jako chutný předkrm nebo chuťovku s pečivem podle vlastního výběru.
user-icon

autor Eva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné mandarinky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.