Omeletový nákyp

Recept pocházející ze švýcarské kuchyně - sladké omelety pečené v troubě.


1.02x
35 min

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
15 gmáslo
3 dlmléko
15 gcukr moučka
90 gjemná krupice

na ozdobu

cukr moučka
mandlové plátky

podle potřeby

tuk na vymazání

na potření

meruňkový džem

Postup přípravy

Krupici prosejeme a nasypeme do teplého mléka. Za stálého míchání na mírném plameni krátce povaříme. Krupicovou kaši sejmeme z plotýnky, osladíme cukrem, vmícháme máslo a vychladíme. Do vychladlé krupicové kaše vmícháme žloutky, sůl a tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Těsto rozdělíme na dvě vymazané pánvičky a upečeme v silně vyhřáté troubě. Obě horké omelety ala nákyp potřeme nahřátým džemem, spojíme a ozdobíme plátky mandlí. Před podáváním omeletový nákyp pocukrujeme.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omeletový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena