Vaření.czReceptyOmáčka z kuřecích vnitřností

Omáčka z kuřecích vnitřností

Recept na skvělou omáčku z vnitřností.


4.7179x
120 min
2×

Ingredience

1 kscibule
1 lžičkadrcený kmín
1 balíčekkuřecí vnitřnosti

podle potřeby

olej
sůl
voda
jíška
mletý pepř

Postup přípravy

Kuřecí srdíčka, játra, žaludky a ledvinky podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ledvinky jsou stejný postup, jen se musí odkrojit blány a alespoň 3x je propláchnout vřelou vodou. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Ve větším hrnci orestujeme cibuli. Přidáme očištěné srdíčka a žaludky, osolíme opepříme a přidáme necelou malou lžičku kmínu. Přidáme trochu vody, tak do půlky směsi a přikryjeme pokličkou. Základ směsi dusíme doměkka a podle potřeby podléváme. Jakmile bude směs měkká přidáme játra, nakrájené na stejně velké díly jako jsou srdíčka a žaludky. Dáme zase chvilku dusit, dokud nezměknou i játra. Až jsou hotová, dolijeme vodu podle množství - kolik omáčky chceme. Až omáčka začne vařit, zahustíme ji a ještě chvíli povaříme. Omáčku z kuřecích vnitřností podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky.
user-icon

autor Trinetka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z kuřecích vnitřností

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena