Omáčka sugo

Skvělá omáčka z rajčat, papriky, cibule a protlaku. Omáčka se výtečně hodí na těstoviny a k přípravě dalších pokrmů.


3.0455x
45 min

Postup přípravy

Oloupaná rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme podélně na několik dílů a opečeme ji slupkou nahoru pod grilem, když slupka ztmavne, sloupneme ji. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme cibuli, přidáme protlak a dusíme asi 4 minuty. Rajčata, papriku a tymián přidáme k cibuli a vaříme do zhoustnutí asi půl hodiny. Do omáčky sugo přidáme zbylé nasekané bylinky, sůl a pepř a už jen krátce prohřejeme.

Omáčka sugo skvěle chutná s těstovinami, ale dá se použít i na pizzu a k přípravě nejrůznějších pokrmů z masa i zeleniny.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka sugo

Zpět na recept