Obyčejný boršč

Nejjednodušší boršč podle naší maminky.


3.328x
60 min
1×

Ingredience

1 špetkacukr
2 lžičkysůl
1 lžícemáslo
1 lžíceocet
1 dílceler
1.5 lvoda
2 dílymrkev
1 listbobkový list
3 lžícehladká mouka
0.5 konzervyhovězí maso
5 dílůhlávkové zelí
0.5 sklenicesterilovaná řepa
1 kuličkacelé nové koření

na ozdobu

1 kelímekzakysaná smetana

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Hlávkové zelí na nudličky. Vše uvaříme v hrnci, mírně posolíme, přidáme bobkový list i 1 kuličku nového koření. Po změknutí zeleniny zahustíme boršč zásmažkou, třeba z másla, jak má kdo rád. Přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou červenou řepu a hovězí konzervu. Vyndáme bobkový list a nové koření a polévku ochutíme solí, octem a podle potřeby i cukrem. Obyčejný boršč podáváme ozdobené lžičkou zakysané nebo sladké smetany.
user-icon

autor Vlasta1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obyčejný boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena