Obalovaná mozzarella

Obalovaná mozzarella je vhodná k obyčejným i svátečním příležitostem.


3.012x
20 min
1×

Postup přípravy

4 velké mozzarelly rozkrájíme na čtvrtky, každou obalíme 2 plátky prosciutta. Dělá se to proto, aby sýr nevytekl.

Strouhanku smícháme s parmazánem, mouku přesypeme do mísy a vejce našleháme s trochou soli. Obalujeme postupně, nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.

Obalovanou mozzarellu smažíme ve vyšší vrstvě oleje zhruba 3 - 4 minuty dozlatova.

Obalovanou mozzarellu podáváme s čerstvými rajčátky pokapané trošku olivovým olejem. A kdo má a může, přidá i pár lístků bazalky.
user-icon

autor Sansa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obalovaná mozzarella

Zpět na recept