Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou

Nezapomenutelná kombinace domácích noků, kysaného zelí a rozškvařené slaniny. Oblíbený rodinný recept.


5.020x
45 min
1×

Postup přípravy

Na přípravu noků dáme do misky polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty.

Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, těsto si dáme na prkénko a nožem odkrajujeme kousky - u nás říkáme housenky. Vaříme asi 3 minuty, pak noky scedíme.

Na trošce oleje si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vymačkané kysané zelí a za občasného míchání restujeme doměkka.
Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kousky a usmažíme na pánvi, dokud nám pěkně nezčervená. Hotové zelí smícháme s noky, můžeme přidat trochu pepře podle chuti a na talíři posypeme rozškvařenou anglickou slaninou.

Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou podáváme jako vynikající a sytý nedělní oběd.

6 nejlepších receptů z kysaného zelí

user-icon

autor OlaSm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou

Zpět na recept