Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou

Nezapomenutelná kombinace domácích noků, kysaného zelí a rozškvařené slaniny. Oblíbený rodinný recept.


5.020x
45 min
1×

Ingredience

2 kscibule
300 ganglická slanina
500 gkysané zelí

těsto

2 špetkysůl
1 ksvejce
100 mlmléko
400 gpolohrubá mouka
100 gtuk na pečení

podle chuti

1 špetkamletý černý pepř

Postup přípravy

Na přípravu noků dáme do misky polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty.

Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, těsto si dáme na prkénko a nožem odkrajujeme kousky - u nás říkáme housenky. Vaříme asi 3 minuty, pak noky scedíme.

Na trošce oleje si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vymačkané kysané zelí a za občasného míchání restujeme doměkka.
Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kousky a usmažíme na pánvi, dokud nám pěkně nezčervená. Hotové zelí smícháme s noky, můžeme přidat trochu pepře podle chuti a na talíři posypeme rozškvařenou anglickou slaninou.

Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou podáváme jako vynikající a sytý nedělní oběd.

6 nejlepších receptů z kysaného zelí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Noky s kysaným zelím a anglickou slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.