Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. 100 g jahod nakrájíme na půlky a odložíme stranou. 400 g jahod rozmixujeme spolu s cukrem a citronovou šťávou na omáčku. Smetanu ušleháme do tuha a želatinu připravíme podle návodu na obalu.
Tvaroh ušleháme s jahodovou omáčkou do hladkého krému. Vmícháme tuhou šlehačku, kousky jahod a nakonec připravenou želatinu.
Misku nebo jiné vhodné tvořítko vyložíme potravinářskou fólií. Vlijeme jahodový krém, poklademe kulatými piškoty a nepečený jahodový moučník necháme v lednici několik hodin nebo přes noc ztuhnout.
Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu.
Ztužený krém vyklopíme, odstraníme fólii, přelijeme připravenou polevou a vychladíme.
Hotový jahodový moučník s čokoládovou polevou nakrájíme nožem namočeným v horké vodě na porce. Nepečený jahodový moučník podáváme s jahodami, šlehačkou a sekanými mandlemi.