Vaření.czReceptyNepečený jahodový moučník

Nepečený jahodový moučník

Snadný recept na přípravu nepečeného jahodové dortíku z tvarohu s čokoládovou polevou, který chutná především dětem.


4.323x
45 min

Ingredience

500 gjahody
150 gcukr moučka
12 plátkůželatina
1 lžičkacitronová šťáva
200 mlsmetana ke šlehání
250 gměkký polotučný tvaroh

na ozdobu

šlehačka
čerstvé jahody
loupané mandle

podle potřeby

dětské piškoty
1 balíčekčokoládová poleva

Postup přípravy

Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. 100 g jahod nakrájíme na půlky a odložíme stranou. 400 g jahod rozmixujeme spolu s cukrem a citronovou šťávou na omáčku. Smetanu ušleháme do tuha a želatinu připravíme podle návodu na obalu. Tvaroh ušleháme s jahodovou omáčkou do hladkého krému. Vmícháme tuhou šlehačku, kousky jahod a nakonec připravenou želatinu. Misku nebo jiné vhodné tvořítko vyložíme potravinářskou fólií. Vlijeme jahodový krém, poklademe kulatými piškoty a nepečený jahodový moučník necháme v lednici několik hodin nebo přes noc ztuhnout. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu. Ztužený krém vyklopíme, odstraníme fólii, přelijeme připravenou polevou a vychladíme. Hotový jahodový moučník s čokoládovou polevou nakrájíme nožem namočeným v horké vodě na porce. Nepečený jahodový moučník podáváme s jahodami, šlehačkou a sekanými mandlemi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečený jahodový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena