Německý bramborový salát s cibulí

Zachutnal vám na vánočních trzích v Německu bramborový salát? Vyzkoušejte si domácí přípravu podle tohoto receptu. Skvělá příloha k opečeným klobásám a smaženým řízkům.


4.568x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zálivku na salát. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Vývar přivedeme k varu, poté ho odstavíme z tepla a vsypeme nakrájenou cibuli. Ke spařené cibuli ve vývaru zašleháme hořčici a zálivku ochutíme jablečným octem, solí a pepřem, poté uchováme na teple. Zálivka má mít výraznější chuť, musí být dosti slaná a kyselá.

Salátové brambory omyjeme a v osolené vodě velmi zvolna uvaříme doměkka. Důležité je, aby brambory byly přibližně stejně velké a abychom je nerozvařili. Ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné plátky silné asi 3 - 4 mm, které vložíme do mísy, osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.

Plátky brambor přelijeme asi polovinou teplé zálivky s cibulí a zlehka promícháme. Jakmile se tekutina téměř vsákne do brambor, přilijeme zbývající zálivku, opět promícháme, zakryjeme a necháme na teple asi 45 minut odležet. Nakonec bramborový salát zjemníme olejem a podle chuti doladíme octem a solí.

Německý bramborový salát s cibulí rozdělíme na porce, ozdobíme jemně nakrájenou červenou cibulí a natí jarní cibulky a podáváme vlažný ke smaženému masu, rybám nebo klobásám.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Německý bramborový salát s cibulí

Zpět na recept