těsto | ||
---|---|---|
6 lžic | olej | |
1 špetka | sůl | |
1.5 dl | voda | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
250 g | hladká mouka |
Uvedené suroviny (mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a sůl) smícháme a vypracujeme těsto. S vodou opatrně, někdy stačí méně, někdy více. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu. Těsto trošku leze, musí se proto tlačit a s těstem pracovat. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pokládat ostatní suroviny podle chuti. Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Nekynuté těsto na pizzu je dobré a velmi rychlé!
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem
Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.
Autor:yshop
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena