Nekynuté rohlíky

Skvělý recept na domácí nekynuté rohlíky.


4.632x
60 min
5×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, uděláme do ní důlek a do důlku nasypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem a droždí necháme nabobtnat.

Na kraj mísy mimo droždí rozklepneme vejce, nastrouháme máslo a přidáme sůl.

Jakmile je droždí nabobtnalé, vše vymícháme nejlépe robotem s hnětací metlí do tuhého a nelepivého těsta.

Nedáváme kynout, ale ihned těsto rozdělíme na díly a jednotlivé díly si rozválíme válečkem na tenký plátek a pomocí menší misky vykrojíme do tvaru kolečka. Kolečka stočíme do tvaru rohlíku.

Jednotlivé nekynuté rohlíky dáváme na plech s papírem a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.

Nekynuté rohlíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Po upečení necháme rohlíky vychladnout.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nekynuté rohlíky

Zpět na recept