Ořechové lehounké rohlíčky jsou skvělé cukroví, které se hodí na Vánoce i kdykoli během roku třeba ke kávě nebo k čaji.
Hodnocení
4.5
/ 5 (28x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
poleva
100 g
čokoláda na vaření
těsto
250 g
cukr moučka
100 g
hladká mouka
125 g
Hera
0.5 lžičky
jedlá soda
125 g
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy
Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájenou změklou Heru. Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto.
Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka, jinak splasknou.
Upečené a ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.
Nafoukané rohlíčky podáváme jako cukroví během celého roku - jednoduše podle chuti.