Rohlíčky s mandlovými lupínky

Recept na křehké rohlíčky s křupavými mandlovými lupínky.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Do misky si odvážíme mouku, mletý cukr (nejlépe i prosejeme), přidáme rozmixované mandle, žloutky, citronovou kůru a 1 lžíci rumu. Rum můžeme nahradit například medovinou, případně dát přírodní vanilkový extrakt. Nyní studené máslo přímo z lednice nakrájíme na tenké plátky ke zbytku ingrediencí.

Prsty spojujeme těsto jako bychom tvořili drobenku. Jakmile máme ingredience nahrubo pospojované, přemístíme na prkno nebo silikonový vál (není potřeba podsypávat, tedy se nedostane do těsta zbytečně mouka navíc) a po částech vždy přejedeme kousek těsta směrem od sebe po vále tou částí ruky, kde dlaň přechází do zápěstí. Tím se budou tvořit takové pláty, které pak spojíme do nepravidelné koule, zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na hodinu (nebo i přes noc) do lednice.

Po vyndání z lednice necháme těsto pár minut povolit, vytvoříme hady, krájíme na menší kousky a z nich tvarujeme rohlíčky. Skládáme postupně na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem pomocí mašlovačky a posypeme mandlovými lupínky.

Rohlíčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 175 °C, cca 10 minut (podle trouby). Jakmile začnou růžovět okraje, plech vytáhneme.

Vychladlým rohlíčkům pak namáčíme konce do rozpuštěné čokolády. Necháme zatuhnout, kdyžtak pomůže na chvíli lednice.

Rohlíčky s mandlovými lupínky skladujeme v uzavřených krabičkách v chladu a podáváme jako vánoční cukroví.


Vyzkoušejte také úžasné piškoty polo-nero






Další recepty na vánoční cukroví najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rohlíčky s mandlovými lupínky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Belgická
K příležitosti
Vánoční recepty