Křehké mandlové rohlíčky

Recept na vánoční mandlové rohlíčky, které jsou křehké, jemné a jednoduše vynikající.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Mouku a cukr prosejeme, přidáme žloutky, citronovou šťávu, mleté mandle a změklé máslo nakrájené na kousky. Vše zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu cca 1 hodinu odležet.

Z těsta uždibujeme kousky a tvarujeme je do rohlíčků, ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C dorůžova.

Ještě horké mandlové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru provoněném vanilkovým luskem. Rohlíčky uložíme do dózy a po úplném vychladnutí skladujeme v chladné spíži.

Vyzkoušejte také vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky 






Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké mandlové rohlíčky

Zpět na recept