Recept na jemné vánoční cukroví s ořechovou chutí a vůní skořice.
těsto | |
---|---|
560 g | hladká mouka |
400 g | máslo |
2 balíčky | vanilkový cukr |
250 g | mleté ořechy |
na obalení | |
80 g | cukr moučka |
Z mouky, cukru, tuku a mletých ořechů připravíme kompaktní nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme do druhého dne odpočinout. Druhý den těsto vyndáme a ihned oddělujeme malé kousky, které v ruce vyválíme do tvaru malých, pokud možno tvarem i velikostí stejných, rohlíčků. Pracujeme rychle, aby máslo a tím i těsto nezačalo měknout zahříváním. Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 6 - 8 minut dorůžova. Ještě horké vánoční ořechové rohlíčky opatrně obalujeme v moučkovém cukru se skořicí a po vychladnutí ukládáme do krabice na suché místo.
Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!
Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena