Čokoládové klášterní rohlíčky

Skvělý recept na čokoládové kláštěrní rohlíčky s ořechy.


5.04x
60 min
2×

Postup přípravy

Do misky odvážíme mouku, cukr (nejlépe i prosejeme), mleté vlašské ořechy a tyto sypké suroviny promícháme. Přidáme čokoládu, kterou nastrouháme, pokud chceme kropenaté rohlíčky, nebo rozpustíme pro tmavší jednolitou barvu. Přidáme změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny promícháme a zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout v lednici.

Poté tvoříme rohlíčky ručně, které pak skládáme na plech vyložený pečicím papírem nebo naplníme formičky.

Klášterní rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 minut, záleží na troubě. 

Konce vychladlých rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády. Čokoládové klášterní rohlíčky skladujeme v uzavřené krabičce v chladu a servírujeme jako vánoční cukroví.





Zkuste i další skvělé recepty na vánoční cukroví 






















Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové klášterní rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty