Nadýchaný rýžový nákyp

Nákyp s bílkovým sněhem, díky kterému je nadýchaný.


4.6126x
45 min
50×

Postup přípravy

Rýži v sáčcích uvaříme. Jakmile je hotová, tak ji slijeme a vysypeme ji ze sáčků do téhož hrnce a zalijeme vroucí smetanou. Zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut dojít.

Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Můžeme přidat citronovou kůru. Směs vmícháme do rýže se smetanou. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.

Do vymazané skleněné misky nalijeme 2/3 směsi a poklademe kompotovaným ovocem. Můžeme i trochu zalít šťávou z ovoce. Nakonec ovoce přikryjeme zbylou rýžovou směsí. Nadýchaný rýžový nákyp dáme péci na 180 - 200 ?C na 30 minut.

Nadýchaný rýžový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor HannahV


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaný rýžový nákyp

Zpět na recept