Vaření.czReceptyNadýchaný rýžový nákyp

Nadýchaný rýžový nákyp

Nákyp s bílkovým sněhem, díky kterému je nadýchaný.


4.6126x
45 min
50×

Ingredience

těsto

100 gmáslo
2 balíčkyrýže
5 lžiccukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
1 kssmetana ke šlehání

náplň 1

kompotované ovoce (broskve, meruňky)

Postup přípravy

Rýži v sáčcích uvaříme. Jakmile je hotová, tak ji slijeme a vysypeme ji ze sáčků do téhož hrnce a zalijeme vroucí smetanou. Zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut dojít. Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Můžeme přidat citronovou kůru. Směs vmícháme do rýže se smetanou. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi. Do vymazané skleněné misky nalijeme 2/3 směsi a poklademe kompotovaným ovocem. Můžeme i trochu zalít šťávou z ovoce. Nakonec ovoce přikryjeme zbylou rýžovou směsí. Nadýchaný rýžový nákyp dáme péci na 180 - 200 ?C na 30 minut. Nadýchaný rýžový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor HannahV


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaný rýžový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena