Recept na nádivku a rady jak připravit jehně na rožnění tak, aby bylo skvělé.
olej | |
sůl | |
6 ks | vejce |
majoránka | |
rozmarýn | |
pepř | |
petrželová nať | |
1 ks | jehně |
jehněčí plíce | |
jehněčí játra | |
500 g | bílá veka |
vývar (mléko) |
Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a nakrájená játra lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.)
Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a zašijeme ji. Jehně potřeme olejem s utlučeným rozmarýnem, osolíme a pečeme na rožni nebo v peci.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.