sůl | ||
300 g | brambory | |
1 ks | cibule | |
kmín | ||
30 g | sádlo | |
2 lžíce | hladká mouka | |
paprika mletá | ||
400 g | čerstvé nebo kysané zelí | |
200 g | anglická slanina nebo uzený bůček |
Na nudličky nakrájíme omyté zelí a nasypeme do osolené vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a kmín. Vaříme doměkka, pak zahustíme jíškou připravenou z mouky a sádla.
Na pánvi osmahneme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu nebo bůček, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Zaprášíme paprikou, promícháme a vlijeme do zelňačky. Můžeme přidat i sladkou nebo kysanou smetanu.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena