Mušle plněné okounem

Aromatický pokrm z těstovinových mušlí zapékaných v troubě.


3.0144x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
3 lžícemáslo
1 svazekpetrželka
2 lžícesmetana
3 snítkytymián
4 ksrajče
100 gkrevety
150 gmozzarella
6 lžicbílé víno
3 lžičkyhladká mouka
2 lžícezakysaná smetana
400 mlrybí vývar
400 gfilé z mořského okouna
25 ksvelké těstovinové mušle

Postup přípravy

Mušle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat.

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek najemno posekáme. Petrželku a tymián usekáme nadrobno. Filé pokrájíme na kousky a se smetanou rozmixujeme.

Česnek osmahneme na 2 lžících másla, přidáme krevety a opečeme je. Vmícháme rajčata, bylinky a umixované filé. Opepříme a osolíme.

Mouku opražíme na 1lžíci másla, přilijeme rybí vývar, víno a 5 minut povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby přisolíme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.

Do zapékací misky nalijeme trošku omáčky, vložíme mušle naplněné okounovou směsí, přelijeme zbytkem omáčky a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

Hotové mušle plněné okounem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mušle plněné okounem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.