Mušle plněné okounem

Aromatický pokrm z těstovinových mušlí zapékaných v troubě.


3.0144x
45 min

Postup přípravy

Mušle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat.

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek najemno posekáme. Petrželku a tymián usekáme nadrobno. Filé pokrájíme na kousky a se smetanou rozmixujeme.

Česnek osmahneme na 2 lžících másla, přidáme krevety a opečeme je. Vmícháme rajčata, bylinky a umixované filé. Opepříme a osolíme.

Mouku opražíme na 1lžíci másla, přilijeme rybí vývar, víno a 5 minut povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby přisolíme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.

Do zapékací misky nalijeme trošku omáčky, vložíme mušle naplněné okounovou směsí, přelijeme zbytkem omáčky a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

Hotové mušle plněné okounem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mušle plněné okounem

Zpět na recept