Mušle Mariniére

Recept na mušle s kořenovou zeleninou a smetanou - nejoblíbenější příprava mušlí ve Francii.


3.73x
60 min

Ingredience

1 paličkačesnek
2 lžícemáslo
2 kscibule
0.5 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
1.5 kgmušle
8 ksbobkový list
4 dlbílé víno
1 kostkazeleninový vývar
1 špetkachilli koření
2-4 dlsmetana na vaření

podle chuti

sůl
provensálské koření
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

V dřezu omyjeme 1,5 kg mušlí (slávek). Do velkého hrnce dáme vařit 1 litr vody. Dvě větší mrkve, petržel, polovinu malého celeru očistíme, nakrájíme na hrubo a přidáme do hrnce. Dvě velké cibule oloupeme, nakrájíme na kroužky a vložíme do hrnce. Hlavičku česneku oloupeme, propasírujeme a přidáme do hrnce.

Když se voda začne vařit, můžeme dodat pro vylepšení chuti zeleninový vývar a máslo. Okořeníme pepřem, chilli, provensálským kořením, solí a vhodíme bobkový list. Přilijeme 4 dl bílého vína. Nasypeme mušle a vaříme za občasného míchání 30 - 45 minut. Míchat musíme opatrně, aby mušle nevypadly ze skořápek. Pět minut před ukončením vaření přidáme k mušlím Mariniére šlehačku.

Mušle Mariniére podáváme na stůl v hrnci, ze kterého bereme podle chuti mušle, zeleninu a vývar. Nejlepší přílohou jsou hranolky a majonéza.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mušle Mariniére

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena