Mušle Mariniére

Recept na mušle s kořenovou zeleninou a smetanou - nejoblíbenější příprava mušlí ve Francii.


3.73x
60 min

Postup přípravy

V dřezu omyjeme 1,5 kg mušlí (slávek). Do velkého hrnce dáme vařit 1 litr vody. Dvě větší mrkve, petržel, polovinu malého celeru očistíme, nakrájíme na hrubo a přidáme do hrnce. Dvě velké cibule oloupeme, nakrájíme na kroužky a vložíme do hrnce. Hlavičku česneku oloupeme, propasírujeme a přidáme do hrnce.

Když se voda začne vařit, můžeme dodat pro vylepšení chuti zeleninový vývar a máslo. Okořeníme pepřem, chilli, provensálským kořením, solí a vhodíme bobkový list. Přilijeme 4 dl bílého vína. Nasypeme mušle a vaříme za občasného míchání 30 - 45 minut. Míchat musíme opatrně, aby mušle nevypadly ze skořápek. Pět minut před ukončením vaření přidáme k mušlím Mariniére šlehačku.

Mušle Mariniére podáváme na stůl v hrnci, ze kterého bereme podle chuti mušle, zeleninu a vývar. Nejlepší přílohou jsou hranolky a majonéza.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mušle Mariniére

Zpět na recept