Musaka

Musaka z brambor a mletého masa s tomatovou omáčkou a sýrem.


4.030x
90 min
3×

Ingredience

cukr
sůl
petrželka
2 ksžloutek
1 kscibule
200 mlbílé víno
200 mlolivový olej
strouhaný sýr
500 gmleté maso
1 šálekrajčatová šťáva
1 kgvařené brambory
mletý černý pepř

omáčka

1 lmléko
2 ksbílek
2 šálkyhladká mouka
muškátový oříšek

Postup přípravy

Do vymazaného plechu na pečení si naskládáme vařené brambory nakrájené na 1cm tlusté plátky. Na cibulce a olivovém oleji osmahneme mleté maso, přidáme tomatovou šťávu a bílé víno, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru. Chvilku dusíme. Poté přidáme strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Maso navrstvíme na brambory. Připravíme si omáčku. Do teplého mléka nasypeme mouku, trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Vaříme asi 10 minut. Po ochlazení vmícháme dva bílky a omáčku navrstvíme na maso. Musaku pečeme v troubě na 180 stupňů asi 50 minut. Upečenou musaku podáváme vlažnou nebo studenou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Musaka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena