Barevná zeleninová musaka

Recept na zeleninovou pochoutku. Podáváme i jako přílohu k masu.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Dobře omyté lilky nakrájíme na slabá kolečka. Lilky osolíme a necháme je stát 20 minut. Lilky poté otřeme kuchyňskou kartou. Omytou a osušenou papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na širší kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabé osminky. Rajský protlak promícháme s jogurtem, rozetřeným česnekem a třetinou nastrouhaného sýru. Větší oloupané uvařené brambory nakrájíme asi na 5 cm silné plátky.

Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno formy poskládáme část brambor. Brambory osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Brambory potřeme částí jogurtové směsi a na jogurt poskládáme část zeleniny. Pokračujeme s brambory, které nezapomeneme okořenit, jogurtem a zeleninou. Ukončíme brambory, které přelijeme zbytkem jogurtu, poté posypeme zbytkem sýru.

Barevnou zeleninovou musaku pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut.

Barevnou zeleninovou musaku nakrájíme. Je dobrá samotná a jako příloha k masu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barevná zeleninová musaka

Zpět na recept