Musaka nemusaka

Recept na skvělou variaci musaky na moravský způsob.


4.842x
90 min
4×

Postup přípravy

Brambory předvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

Mleté maso osolíme, okořeníme, orestujeme a necháme podusit. Na druhé pánvi vytvoříme bešamel z másla, mléka a mouky. Když máme bešamel hotový, přidáme do něj rozšlehaná vejce a nastrouhaný sýr, jemně osolíme a okořeníme podle chuti.

Zapékací plech vytřeme olejem a vyskládáme na něj vrstvu nakrájených předvařených brambor, polijeme rovnoměrně bešamelem, zasypeme masovou směsí a na ni poklademe vrstvu nakrájených rajčat. Poté opět začneme další vrstvou brambor a celý postup zopakujeme. Poslední vrchní vrstvu vytvoříme z brambor a zalijeme bešamelem.

Musaku dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 50 minut.

Musaku nemusaku podáváme jako chutný hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Musaka nemusaka

Zpět na recept