Mrkvový nákyp

Recept na slaný mrkvový nákyp.


0.00x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
80 gementál
160 gmrkev
120 gsmetana ke šlehání
40 gvepřová vařená šunka

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Mrkve oloupeme, nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vývar slijeme a mrkve na jemno rozmixujeme. V míse ušleháme vejce, přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, na kousíčky nakrájenou šunku a strouhaný sýr (nejlépe ementál). Mrkvovou směs podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Směs na mrkvový nákyp nalijeme do formiček a pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C. Mrkvový nákyp podáváme jako lehký hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mrkvový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Kuchařka

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena