Mrkvový dort s kokosovým krémem

Recept na vynikající mrkvový dort s pomerančovou kůrou a veganskym krémem.


3.02x
90 min

Postup přípravy

Jako první si připravíme krém. Na přípravu krému budeme potřebovat dvě plechovky kokosového mléka. Vybírejte s co nejvyšším podílem kokosu. Plechovky obrátíme dnem nahoru a necháme přes noc v lednici. Díky tomu se nám oddělí kokosový krém, který budeme potřebovat, od vody. Bílé tofu si rozdrobíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Do této směsi přidáme kokosový krém z plechovky, moučkový cukr a kapku vanilkového aroma. Vyšleháme jemný krém a dáme odležet do lednice.

Nyní se pustíme do pečení. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si testo na korpus. V míse si smícháme suché ingredience (mouku, cukr, skořici, kypřící prášek a špetku soli) a promícháme. Očistíme si mrkev a nastrouháme najemno a přidáme do mísy. Dále přidáme olej, mléko a nastrouhanou pomerančovou kůru a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Mrkvový dort s kokosovým krémem pečeme zhruba 60 minut při teplotě 180 °C.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový dort s kokosovým krémem

Zpět na recept