Vaření.czReceptyMrkvový dort s kokosovým krémem

Mrkvový dort s kokosovým krémem

Recept na vynikající mrkvový dort s pomerančovou kůrou a veganskym krémem.


3.02x
90 min

Ingredience

těsto

100 golej
1 špetkasůl
1 lžičkamletá skořice
350 gpolohrubá mouka
1 lžícekypřící prášek
1 lžícepomerančová kůra
2 ksvětší mrkev
200 gtřtinový cukr
380 mlrostlinné mléko

krém

4 lžícecukr moučka
2 plechovkykokosové mléko
2 kapkyvanilkové aroma
1 baleníbílé tofu

na potření

1 -jahodová marmeláda

Postup přípravy

Jako první si připravíme krém. Na přípravu krému budeme potřebovat dvě plechovky kokosového mléka. Vybírejte s co nejvyšším podílem kokosu. Plechovky obrátíme dnem nahoru a necháme přes noc v lednici. Díky tomu se nám oddělí kokosový krém, který budeme potřebovat, od vody. Bílé tofu si rozdrobíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Do této směsi přidáme kokosový krém z plechovky, moučkový cukr a kapku vanilkového aroma. Vyšleháme jemný krém a dáme odležet do lednice. Nyní se pustíme do pečení. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si testo na korpus. V míse si smícháme suché ingredience (mouku, cukr, skořici, kypřící prášek a špetku soli) a promícháme. Očistíme si mrkev a nastrouháme najemno a přidáme do mísy. Dále přidáme olej, mléko a nastrouhanou pomerančovou kůru a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Mrkvový dort s kokosovým krémem pečeme zhruba 60 minut při teplotě 180 °C.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový dort s kokosovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena